Junioren

De junioren bij BC Netwerk vallen in de categorie 8 t/m 17 jaar. Mocht je nog geen 8 zijn, maar wel op korte termijn worden, dan is dit geen probleem. Ook dan ben je van harte welkom. De jeugdleden zijn onderverdeeld in twee groepen waardoor de trainers iedereen kunnen voorzien van meer persoonlijke begeleiding, kwaliteit en trainen op eigen niveau. Door het seizoen heen wordt bepaald of herindeling van de groepen wenselijk is om voor al onze jeugdleden badminton op de beste en leukste manier te ervaren.

De verdeling van de groepen is gemaakt op basis van leeftijd, maar ook op vaardigheid. Mocht een speler jonger zijn dan 12 jaar, maar de vaardigheden goed beheersen, dan wordt in overleg met de trainers de beslissing gemaakt om hem/haar naar groep 2 te verplaatsen. In beide groepen is ruimte voor nieuwe spelers, dus kom gerust een keertje kijken bij BC Netwerk! Elke eerste vrijdag van de maand is er een instroomavond. Dan zijn nieuwe jeugdleden welkom om een keer mee te trainen.

Tijdens de trainingen wordt binnen BC Netwerk breed motorisch opgeleid. Dit betekent dat niet alleen de vaardigheden als een shuttle slaan met het racket centraal staat, maar alle bewegingsvormen uit de schijf van 10 binnen het ASM-model (http://www.athleticskillsmodel.nl).

Groep 1: Pupillen

Tijd: 18:00-19:00

Deze groep is bedoeld om nieuwe kinderen op te vangen, maar ook kinderen die al lid zijn waarbij nog gewerkt moet worden aan de basis/motorische vaardigheden t.b.v. het badmintonspel. In deze trainingsgroep staat badminton leren centraal, maar ook sport en spel in de volle breedte. Dit alles gebeurt onder leiding van trainer Dennis Geerlink met ondersteuning van Serge Swerissen en Sonja Enters.

Groep 2: Jeugd (competitie)

Tijd: 19:00-20:00

Deze groep zal bestaan uit competitiespelers en spelers die al wat verder zijn qua badmintonspel, maar ook qua leeftijd en ontwikkeling beter in deze groep passen. Tevens kan het voorkomen dat een speler dusdanig de badmintonvaardigheden al beheerst dat hij/zij doorgroeit vanuit groep 1 naar deze groep. De nadruk zal meer liggen op technieken verbeteren, tactiek, maar ook inzichten verbeteren tijdens een wedstrijd. Ook deze groep krijgt trainer onder leiding van trainer Dennis Geerlink met ondersteuning van Serge Swerissen en Sonja Enters.

Vind je het als ouder/verzorger fijn om aanwezig te zijn bij de lessen?

In de sporthal is een grote tribune aanwezig, dus neem gerust plaats om uw kind te observeren of een steuntje in de rug te geven.

Competitie?

Wanneer je graag jeugd-competitie wilt spelen (wedstrijden zijn veelal op zondag, gemiddeld 14 wedstrijden per seizoen) kan je dit aangeven bij de trainer(s). BC Netwerk streeft ernaar om zoveel mogelijk teams samen te stellen, zodat het voor alle jeugdleden mogelijk is om competitie te spelen.

Twijfel je nog?

Kom gerust een keertje kijken! Je bent van harte welkom. Je mag zowel kijken als meedoen en badmintonrackets zijn vanuit de club te leen. Je kunt hiervoor een mailtje sturen naar bcnetwerkede@gmail.com met de datum waarop je graag wilt langskomen.

Gratis racketactie

Word jij lid van onze gezellige club? Dan krijg je een gratis racket bij aanmelding!