Terug naar nieuwsoverzicht

Een geslaagde SAM School Olympiade

Net als eerdere jaren, nam BC Netwerk donderdag 20 april ook bij deze 32e editie van de SAM School Olympiade deel uit van het sportprogramma. Basisschoolkinderen konden op deze sportdag kennismaken met diverse sport- en cultuuractiviteiten met als gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen”.

Een breed scala aan activiteiten stond op het programma, denkend aan hockey, vissen, tennis, waterpolo, lasergamen, theatersport en natuurlijk badminton! Als kind kon je deelnemen aan vier verschillende activiteiten. Leuk om te zien dat ook veel kinderen kozen voor badminton! Sommige hadden het nog niet eerder gedaan, maar een aantal had weleens een shuttle geslagen op de camping. Des te leuker om de kinderen kennis te laten maken met badminton als sport in een hal. Wij kregen als club versterking van twee leerlingen van de sportopleiding van het Dulon college in Ede.

Vier groepen van telkens ongeveer 12 kinderen hebben wij op speelse wijze laten zien wat badminton inhoud. Dit zowel in spelvorm (‘rond de tafel’ en lijnentikkertje) als het oefenen van bepaalde onderdelen zoals de service. En natuurlijk een paar wedstrijdjes, waarbij de kinderen telkens andere tegenstanders mochten uitdagen.

Als club zijn wij trots dat wij ook dit jaar onze sport mochten promoten! Heel leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen waren. En wat een inzet! Zo hoorde wij een kindje zeggen bij de eerste service “phoe dit kan ik niet”, om vervolgens na een paar keer oefenen de service heel mooi over het net te slaan! Bijzonder om deze kinderen gedurende de lessen op te zien bloeien en vooral veel te lachen en lol te maken met elkaar.